© Powered by SiteSpirit

 
Logo.png

Official supplier
Facebook Twitter

Sjeng sports heritage

4.png

    


Sjeng Sports

In 2007 speelt Sjeng zijn laatste wedstrijd als prof. Maar al tijdens zijn actieve carričre speelde hij met het idee om alle ervaringen die hij op de baan heeft opgedaan samen met zijn vrouw Ricky te vertalen naar een mooi en kwalitatief tenniskledingmerk. En dat is voor hem veel meer dan alleen maar zijn naam op een kant-en-klaar product plakken. Samen hebben ze dit idee succesvol uitgewerkt en komen in 2012 met alweer de tiende eigen collectie.


Tennis kleding en meer...

heritage_dame.png

De kleding van Sjeng Sports wordt gekenmerkt door zijn functionaliteit en comfort, gekoppeld aan een tijdloos design. Kleding die je de ruimte geeft om lekker te kunnen spelen. want pas als je de ruimte hebt om te spelen kun je excelleren.

Naast tenniskleding kun je tegenwoordig ook voor rackets en tassen bij Sjeng Sports terecht.


Official Supplier

Sjengsportsdaviscup.png

Vanaf 2012 is Sjeng Sports ook de kleding supplier van de KNLTB. Dit betekent dat vanaf nu het gehele Davis Cup team, Fed Cup team, de hele trainersstaf, geselecteerde jeugd- en veteranenteams en ballenkids op bondstoernooien stijlvol en sportief gekleed door Sjeng Sports de baan op gaan.


Ambitie

Sjeng Sports is uitgegroeid tot een succesvolle nationale speler op het gebied van tenniskleding. Een merk met ambitie en om rekening mee te houden, op de baan en erbuiten. Dus blijf Sjeng Sports volgen.


Sjeng Sports Zomer 2015

8.png
19.png

Sjeng Schalken Heritage

heritage-kopfoto.png

    


ATP

De in Weert op 8 september 1976 geboren Sjeng speelt zijn eerste wedstrijdje tegen een muurtje als hij drie jaar oud is. Zijn eerste wedstrijd als professional speelt hij 15 jaar later in 1994.  Al snel wint hij zijn eerste ATP toernooi. In 1995 verlaat hij in de finale de Oostenrijker Schaller. Het is de eerste van negen ATP toernooien die hij in zijn carričre weet te winnen. Ook in Jakarta, Boston, Auckland, Tokio, Stockholm, Costado Sauipe en zelfs tweemaal in Rosmalen stapt Sjeng na de finale als winnaar van de baan. Hij is naast André Agassi de enige speler die op alle ondergronden en op alle werelddelen een titel wint. In het dubbelspel wint hij samen met Marcello Rios één, en met Paul Haarhuis vijf ATP titels.   


Grand Slams en wereldranking

heritage_sjeng_pasfoto.png

Ook in de Grand Slams laat Sjeng zich gelden. In Roland Garros weet hij tot de derde ronde te komen, terwijl bij de Australian Open de vierde ronde het eindstation is. Op Wimbeldon haalt Sjeng drie maal op rij de kwartfinale in 2002, 2003 en 2004.  Een klassering die hij verbetert bij de US Open. Hier haalt hij zijn beste Grand Slam resultaat door in 2002 in de halve finale niet te winnen van de latere winnaar Pete Sampras.  Een klassering die hij bij de US Open ook in het dubbelspel behaalt. In 2003 is Roddick in het enkelspel te sterk in de kwartfinale. In hetzelfde jaar klimt Sjeng naar zijn hoogste klassering op de wereld ranking. Op 21 april is Sjeng elfde van de wereld.


Davis Cup

Sjeng Davis Cup voorstellen.png

Ook komt Sjeng tussen 1996 en 2006 uit voor het Nederlandse Davis Cup-team. Hij speelt zowel in het enkelspel als in het dubbelspel. In 2001 heeft Sjeng met het DavisCup team samen met Sluiter, Siemerink en Haarhuis de halve finales gehaald. In totaal wint hij 21 Davis Cup-wedstrijden van de 34.


Door aanhoudende blessures besluit Sjeng In 2007 te stoppen met professioneel tennis. Hij was volgens eigen zeggen niet de meest getalenteerde tennisser, maar wel een harde werker en had altijd een duidelijke visie over hoe hij zijn volgende tegenstander kon verslaan. Die vechtersmentaliteit uit de topsport komt hem nu goed van pas.

Een paar hoogtepunten:
- Hoogste singelranking 11
- Hoogste dubbelranking 22
- Australian Open 4e ronde gehaald
- Roland Garros 3e ronde gehaald
- Wimbledon kwartfinale bereikt in 2001, 2002 en 2003
- US Open halve finale bereikt in 2001 en kwartfinale in 2002.
- Als jeugdspeler al aansprekende resultaten. US Open kampioen bij de jeugd tot 18. Jongste Nederlands kampioen uit de geschiedenis in Hoorn, met 17 jaar.


Resultaten

SINGLES CAREER TITLES (9):
2003 (2) Costa Do Sauipe  (Outdoor/Hard) , 's-Hertogenbosch  (Outdoor/Grass)
2002 (1) 's-Hertogenbosch  (Outdoor/Grass)
2001 (1) Stockholm  (Indoor/Hard)
2000 (1) Tokyo  (Outdoor/Hard)
1999 (1) Auckland  (Outdoor/Hard)
1997 (1) Boston  (Outdoor/Hard)
1996 (1) Jakarta  (Outdoor/Hard)
1995 (1) Valencia  (Outdoor/Clay)

SINGLES CAREER FINALIST (3):
2002 (1) Moscow  (Indoor/Carpet)
2001 (1) Washington  (Outdoor/Hard)
2000 (1) Shanghai  (Outdoor/Hard)

DOUBLES CAREER TITLES (6):
2001 (3) Amsterdam  (w/Haarhuis, Outdoor/Clay) ,  's-Hertogenbosch  (w/Haarhuis, Outdoor/Grass) Milan (w/Haarhuis, Indoor/Carpet)
2000 (1) Shanghai  (w/Haarhuis, Outdoor/Hard)
1999 (1) Amsterdam  (w/Haarhuis, Outdoor/Clay)
1995 (1) Amsterdam  (w/Rios, Outdoor/Clay)

DOUBLES CAREER FINALIST (3):
2003 (1) Los Angeles  (w/Eagle, Outdoor/Hard)
2001 (1) Scottsdale  (w/Rios, Outdoor/Hard)
1998 (1) Tashkent  (w/Carlsen, Outdoor/Hard)