© Powered by SiteSpirit

 
Logo.png

Official supplier
Facebook Twitter

Vraag van de maand Februari 2015

Beste Sjeng,

Als recreatieve tennisspeelster (speel nu 3 jaar) heb ik het in mij om praktisch alle ballen terug te spelen, hard of zacht, kort of diep. Maar ik ben blijkbaar een crack in de bal te vertragen. waarschijnlijk doe ik toch iets verkeerd? Ik word er zelf gek van. Enig idee wat dit zou kunnen zijn ?

Groetjes,

Wendy van Dyck

Hallo Wendy,

als je alles terug kunt slaan, dan ben je al een goede speelster, zeker na 3 jaar. Een vertragende bal, daar zullen zeer veel, vooral jonge tennissers, veel moeite mee hebben. Hoe meer vaart je geeft, des te gemakkelijker het vaak wordt voor de tegenstander. Het is inderdaad nog beter, als je het allebei kunt. Maar vaart geven aan een bal, dat is timing, talent en zeer veel uurtjes tennissen. Snelheid komt niet door extra hard proberen te slaan, dat werkt tegenovergesteld. Hoe losser je kunt slaan, dus geen spierkracht gebruiken, des te harder vliegt de bal. Hetzelfde principe als bij golf.

Succes ermee!

groeten, Sjeng


Esperance Light Grey.jpg

Wendy wint met haar vraag het sweat jasje 'Esperance' in de kleur light grey melange,

Van harte gefeliciteerd Wendy!


Andere vragen februari 2015

Hoi Sjeng, 

Ik ben net 15 jaar en speel 2x in de week tennis. We oefenen alleen weinig op service. Ik heb wel een goede serve, maar ik sla toch vaak te hard. Hoe kan ik zorgen dat ik een harde service wel in sla met eventueel een kickserve?

Groeten, Jasper te Walvaart

Hoi Jasper,

je geeft zelf al aan, dat je te weinig oefent. Daar begint alles mee, mandjes met ballen serveren. Dan krijg je gevoel en uiteindelijk kun je zelfs in de hoeken serveren van het servicevak. Een harde service is iets anders dan een kickservice. Het is goed om deze af te wisselen, dat is lastig voor de tegenstander.

veel succes! Groeten Sjeng


Beste Sjeng,

Als ik een volley wil spelen komt er altijd spin in waardoor hij meestal makkelijk haalbaar is voor de tegenstander. Mijn vraag is: hoe komt dat, en hoe kom je er van af. Ik heb het aan mijn trainer gevraag hoe dat komt. Dan zegt hij: de beweging en de grip is goed. ( hij weet het dus ook niet). Door de Spin volleys verlies ik veel te veel punten. Na verloop van tijd in een wedstrijd komt me tegenstander er achter en dan gaat er op spelen dat ik naar het net moet en dan een spin volley doe waardoor hij het punt kan afmaken. ik hoor het graag u wat u denkt dat het is. en ander hoor ik graag hoe ik er voor kan zorgen dat mijn tegenstander geen kans maakt om me naar het net te laten rennen voor een bal. alvast bedankt.

Hidde de Jonge


Hoi Hidde

een goede volley sla je met een beetje slice eraan. Een spinvolley is onmogelijk te slaan, zeker als de bal onder het net wordt geplaatst. Dus ik weet niet precies wat je met een spinvolley bedoelt. Als je de tegenstander telkens laat lopen, door in de vrije hoek te slaan, dan kan hij je zeer moeilijk naar voren lokken met een korte bal. Want dan heb je 'm onder druk gezet, dan ben jij de baas op de baan. Hooguit krijg je dan een makkelijke korte bal, die je kunt afmaken.

groeten!
Sjeng


Hallo Sjeng, ik heb de de afgelopen zes maanden nauwelijks gespeeld ivm met een schouder blessure. Nu hoor ik vaak zeggen dat de bespanning een grote invloed kan hebben op het krijgen van blessures. Hoe weet ik welke bespanning voor mij goed is? Groet, Daniel Spaans

De betere sportwinkel gespecialiseerd in tennis kan je hier informatie over geven. Een bespanning kan veel verschil geven in gevoel. Een bespanning die al zeer lang in het racket zit, waar alle souplesse uit geslagen is, die kan meewerken aan blessures. Elk jaar een nieuwe bespanning zou voor iedereen minimaal moeten gelden, al speel je maar een paar keer per jaar.

Veel speelplezier,

groet,
SjengSjeng de online coach

Gif-voor-Sjeng-is-My-Coach.gif

Vraag en win!

Formuleer je vraag zo leuk mogelijk. Misschien maak je dan kans dat jouw vraag wordt beantwoord en op de site wordt geplaatst. Bovendien maakt hij dan kans om te worden gekozen als de 'vraag van de maand' en win jij een fantastisch item uit de nieuwe collectie!

Elke maand is er iets anders te winnen, dus aarzel niet. Mail je vraag nu en maak kans op die geweldige prijs uit de Sjeng Sports collectie.

Ik hoop dat ik je kan helpen. Veel tennisplezier!

Met sportieve groeten,


Sjeng_handtekening.jpg

Sjeng Schalken.Stuur je vraag vandaag nog in!


 

*

*

*

*

 

* Verplicht in te vullen onderdelen


Disclaimer

Alleen volledig ingevulde formulieren kunnen worden behandeld. Alleen geselecteerde vragen worden beantwoord en op de site geplaatst. De winnaar van de 'vraag van de maand' krijgt automatisch bericht voor plaatsing op de site. Over de selectie, de uitslag en gewonnen prijzen kan niet worden gecorrespondeerd. Sjeng Sports behoudt zich het recht voor om te allen tijde geplaatste vragen te verwijderen van de site.


            

vragen van de maand Augustus 2014

vragen van de maand april 2014

vragen van de maand Oktober 2013

vragen van de maand september 2013

vragen van de maand juli 2013

vragen van de maand juni 2013

vragen van de maand mei 2013

vragen van de maand april 2013

vragen van de maand maart 2013

vragen van de maand februari 2013

vragen van de maand januari 2013

vragen van de maand december 2012

vragen van de maand november 2012

vragen van de maand oktober 2012

vragen van de september 2012

vragen van de maand juli & augustus 2012

vragen van de maand juni 2012

vragen van de maand mei 2012

vragen van de maand april 2012

vragen van de maand maart 2012