Top 15 tennisspelers mannen in 2023

  1. Home
  2. blog
  3. Top 15 tennisspelers mannen in 2023

Wie het enkele jaren over de beste mannelijke tennisspelers van de wereld had, zou steevast zijn begonnen met de namen Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic – in welke volgorde dan ook. De Zwitser heeft echter inmiddels afgezwaaid als proftennisser en de Spanjaard kampt de laatste tijd met veel blessureleed, waardoor alleen Djokovic van ‘De Gouden Drie’ nog tot de absolute wereldtop behoort. Uiteraard staan de kwaliteiten van Nadal nog steeds buiten kijf, waardoor hij zich nog steeds onder de top 15 mannelijke tennisspelers van 2023 mag scharen. Maar op welke plek bevindt Nadal zich in de top 15 tennisspelers man van 2023 en wie vinden we nog meer terug in dit rijtje? We zetten de beste tennisspelers man in 2023 hieronder voor je op een rijtje!

Op plek 15 staat op het moment van schrijven de Rus Karen Khachanov, die onder meer de 25-jarige Alexander Zverev (plek 14) en het Italiaanse talent Jannik Sinner (plek 13) voor zich moet dulden. Zverev veroverde eerder in zijn carrière een plek in de top 3 van de wereld, maar maakte door een venijnige blessure – en dus weinig wedstrijden – een vrije val op de ATP-ranking en waant zich inmiddels weer een weg naar boven. Verder zijn ook Cameron Norrie (plek 12) en Hubert Hurkacz (plek 11) namen die op dit moment nét buiten de top 10 vallen.

Felix Auger-Aliassime profielfoto

10 – Felix Auger-Aliassime

Iemand die zich op dit moment wel tot de tien beste tennissers ter wereld mag rekenen, is de 22-jarige Felix Auger-Aliassime. De Canadees was tot nu toe goed voor vier ATP-titels, waaronder het ABN Amro Open in Rotterdam van 2022 waarin hij te sterk was voor Stefanos Tsitsipas. Verder schreef hij ook al toernooien in Florence, Antwerpen en Basel op zijn naam.

Rafael Nadal profielfoto

9 – Rafael Nadal

We hadden het al even over hem, maar Nadal heeft eigenlijk geen verdere toelichting nodig en we zijn blij dat hij nog in de top 15 mannelijke tennisspelers van 2023 staat. De Spanjaard is inmiddels 36 jaar en heeft liefst 92 titels op zijn palmares staan. Gravel is zijn favoriete ondergrond en het is dan ook niet gek dat hij van de Grand sSams het vaakst Roland Garros heeft gewonnen. Hij was op dit toernooi in Parijs liefst veertien (!) keer de beste!

Holger Rune profielfoto

8 – Holger Rune

Toen Nadal Roland Garros in 2005 voor de eerste keer won, zat de huidige nummer acht van de wereld – Holger Rune – nog in de luiers. De Deen is weliswaar pas 19 jaar, maar heeft al drie ATP-titels op zak waarvan de overwinning op het Masters-toernooi in Parijs de knapste is. Verder mocht hij de beker ook omhoog houden in München, waar onze landgenoot Botic van de Zandschulp noodgedwongen op moest geven in de finale, en in Stockholm.

Andrey Rublev profielfoto

7 – Andrey Rublev

Andrey Rublev is één van de drie spelers met de Russchische nationaliteit die tot de top 15 mannelijke tennisspelers van 2023 behoort. Rublev, 25 jaar, werd professioneel tennisser in 2014 en won sindsdien 12 ATP-toernooien. Zijn hoogste notering op de ATP-ranking was de vijfde plaats en dat was gebeurde in 2021, hetzelfde jaar als dat hij het ABN Amro Open in Ahoy op zijn naam schreef. Het lukte hem op Grand Slam-toernooien nog niet om verder te reiken dan de kwartfinales.

Daniil Medvedev profielfoto

6 – Daniil Medvedev

Ver komen op Grand Slam-toernooien is iets waar Daniil Medvedev al wél ervaring mee heeft. Sterker nog: in 2021 schreef de Rus de US Open op zijn naam, door in de finale Djokovic met 6-4, 6-4, 6-4 te verslaan. Medvedev stond in februari zelfs even op de eerste plek van de ATP-ranking, maar vindt zichzelf momenteel terug op plek zeven. Dat hij onder het rijtje ‘beste tennisspelers man in 2023’ kan worden geschaard moge duidelijk zijn, want Medvedev won dit jaar met Dubai, Doha en Rotterdam al liefst drie titels.

Taylor Fritz profielfoto

5 – Taylor Fritz

Taylor Fritz is de hoogst geklasseerde Amerikaan in de lijst. De 25-jarige staat op het moment van schrijven op vijf titels, waarbij 2022 met drie titels tot nu toe zijn beste jaar was. In dit jaar won hij onder meer het Masters-toernooi van Indian Wells, waarbij hij in de finale in twee sets afrekende met Nadal. Daarnaast was hij twee keer de beste op het gras van Eastbourne (2019 en 2022).

Casper Ruud profielfoto

4 – Casper Ruud

Casper Ruud is misschien een speler die iets minder opvalt, maar ook hij heeft inmiddels ‘gewoon’ al negen ATP-titels op zijn palmares staan. Het leverde hem in september 2022 zelfs de tweede plaats op de ATP-ranking op. De favoriete ondergrond van de Noor is gravel en dat is ook wel aan zijn erelijst af te zien. Zo was hij onder meer al twee keer de beste op het gravel van zowel Genève als Buenos Aires en Gstaad.

Stefanos Tsitsipas profielfoto

3 – Stefanos Tsitsipas

Ook de 24-jarige Griek Stefanos Tsitsipas schreef al negen ATP-titels op zijn naam. Opvallend is dat het Masters-toernooi van Monte Carlo twee keer in dit rijtje voor komt. Zowel in 2021 als in 2022 was Tsitsipas de beste in Monte Carlo, waarmee hij dus veel punten heeft bij kunnen schrijven. Verder won hij toernooien in onder meer Marseille (2x), Lyon en waren ook de ATP Finals in 2019 een prooi voor hem.

Carlos Alcaraz profielfoto

2 – Carlos Alcaraz

De kans is groot dat er voor supertalent Carlos Alcaraz uit Spanje een mooie toekomst in het verschiet ligt. Alcaraz, negentien jaar en getraind door zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero, kan op deze jonge leeftijd al zeggen dat hij liefst zeven ATP-titels heeft gewonnen en dat er nog velen zullen volgen lijkt eerder een feit dan een fabel. Zijn grootste zege tot nu toe is de US Open 2022, waarin hij Ruud versloeg in de finale.

Novak Djokovic profielfoto

1 – Novak Djokovic

93 titels, ruim 167 miljoen euro aan prijzengeld en 22 Grand Slams op zijn naam: je zult er niet raar van opkijken dat het rijtje top 15 mannelijke tennisspelers in 2023 wordt aangevoerd door de Serviër Novak Djokovic. Inmiddels is hij al 35 jaar, maar nog steeds verovert hij de ene titel na de andere waarvan de Australian Open de laatste is. Iedere tennisliefhebber smult ook nu nog van de kwaliteiten van The Djoker, die naar het lijkt nog wel even met de wereldtop meekan.

Menu