Het Libéma Open in Rosmalen is één van de weinige toernooien op ATP- en WTA-niveau die in Nederland worden georganiseerd. Het toernooi trekt ieder jaar grote namen aan en kent met spelers als Richard Krajicek, Lleyton Hewitt, Justine Henin en Kim Clijsters al vele bijzondere winnaars. Vorig jaar stuntte Tim van Rijthoven door in de finale te winnen van Daniil Medvedev en er op die manier met de eindzege vandoor te gaan en bij de dames was Ekaterina Alexandrova de uiteindelijke winnares, door in de finale af te rekenen met Aryna Sabalenka. Dit jaar wordt het toernooi gehouden van 10 tot en met 18 juni en Sjeng Sports zal hierbij niet ontbreken!

Van Medvedev tot Van de Zandschulp

Ook aan de editie van 2023 doen er weer allerlei toppers mee aan het toernooi. Zo zal Medvedev zich willen revancheren voor de verloren finale van 2022 en heeft hij met spelers als Felix Auger-Aliassime, Borna Coric, Alex de Minaur en Botic van de Zandschulp geduchte concurrenten. Ook Tallon Griekspoor en titelverdediger Van Rijthoven zullen van de partij zijn om het publiek op hopelijk spetterende partijen te trakteren, net als publieksspeler Alexander Bublik en oud-winnaars Adrian Mannarino en Roberto Bautista-Agut.

Naast het mannentoernooi kent ook het vrouwentoernooi een indrukwekkende deelnemerslijst. Zo keert titelverdedigster Alexandrova terug in Rosmalen en telt de line-up met onder anderen Belinda Bencic, Veronika Kudermetova, Viktoria Azarenka en Liudmila Samsonova een aanzienlijke delegatie uit de mondiale top-twintig. Tel daar voormalig nummer twee van de wereld Paula Badosa, oud-winnares in Rosmalen Alison Riske-Amitraj en outsiders als Bianca Andreescu (voormalig US Open-kampioene), Elise Mertens en Elina Svitolina bij op en er staan vele potentiële winnaars in het speelschema van het vrouwentoernooi tijdens de Libéma Open!

Tenniskleding van fijne kwaliteit koop je bij Sjeng Sports

Zoals al eerder benoemd is ook Sjeng Sports aanwezig in de vorm van een stand op de Libéma Open. Ben je dan toch van de partij in Rosmalen en zoek je zelf ook nog naar tenniskleding waarin je het komende seizoen jouw shine wilt pakken? Dan ben je bij onze stand aan het juiste adres! Bij Sjeng Sports kan je tenniskleding kopen van topkwaliteit, waarin je lekker en comfortabel speelt en er daarnaast ook nog eens goed uitziet. Op die manier voel je jezelf heerlijk op de baan en zullen de goede resultaten vanzelf volgen. Weet je nog niet helemaal wat er precies bij jou past en heb je een beetje hulp nodig? Dan kan je vanzelfsprekend even om raad vragen bij onze specialisten die ook aanwezig zijn. Neem daarom vooral een kijkje bij de stand van Sjeng Sports tijdens de Libéma Open en wie weet scoor jij wel een heerlijk nieuw outfit voor de komende zomer!

Libéma Open live kijken op tv

Kan je er van 10 tot en met 18 juni niet bij zijn, maar wil je de Libéma Open toch live kijken? Dat is geen probleem, want dan kan je de Libéma Open op tv volgen! Je kunt de Libéma Open veelal live kijken via Ziggo Sport Tennis en Ziggo Select. Van maandag 12 juni tot en met zaterdag 17 juni van 11.00 uur tot en met 19.00 uur is het toernooi hier live te volgen en op zondag 18 juni kan je van 12.00 uur tot 17.00 uur live kijken op deze zenders. Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni vanaf 15.00 uur is het ook mogelijk om de Libéma Open live te kijken via de NOS, waar overigens in het Sportjournaal ook samenvattingen te zien zijn. Wil je wel naar Rosmalen en ben je op zoek naar tickets voor het toernooi? Dan kan je deze hier vinden!

Door Jeffrey Kool

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

Verslag ABN Amro Open Rotterdam 2023

Zoals ieder jaar kreeg toernooidirecteur Richard Krajicek het ook tijdens het ABN Amro Open Rotterdam 2023 weer voor elkaar om een fraaie line-up ...

Hoe vergaat het de Nederlanders op Roland Garros?

Roland Garros 2023 is inmiddels al meer dan een week onderweg en van de vele spelers die aan het begin van het toernooi op de deelnemerslijst stond...