Vanaf 10 tot en met 18 juni staat de Rosmalen Libéma Open weer op het programma. Tijdens de vorige editie van dit toernooi verraste Tim van Rijthoven vriend en vijand door het toernooi op zijn naam te schrijven en ook dit jaar heeft de organisatie weer alles in het werk gesteld om voor een fraaie line-up te zorgen. Dat is zowel in het heren- als het damestoernooi ook zeker gelukt. Zo mag Van Rijthoven zijn titel gaan verdedigen tegen grote namen als Daniil Medvedev en Felix Auger-Aliassime en staan op de deelnemerslijst van het vrouwenenkelspel de namen van onder andere Ekatarina Alexandrova (winnares van 2022) en meervoudig Australian Open-winnares Viktoria Azarenka.

Medvedev uit op revanche

Medvedev verloor in de editie van 2022 de finale van Van Rijthoven en zal zich om die reden zeker willen revancheren op het gras van Rosmalen. Dat gaat echter geen makkie worden voor de Rus, die in 2023 al diverse ATP-titels op zijn naam schreef. Zo staan er met Auger-Aliassime, Borna Coric en Alex de Minaur nog meer namen uit de mondiale top-twintig op de line-up en zijn ook onze landgenoten Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor vertegenwoordigd om het Nederlandse publiek op hopelijk mooie wedstrijden te trakteren.

Overigens zijn er naast Van Rijthoven nog meer oud-winnaars van het toernooi aanwezig op het Libéma Open in Rosmalen. Zo was de Fransman Adrian Mannarino in 2019 goed voor de eindzege en was die eer in 2014 weggelegd voor Roberto Bautista-Agut. Tel daar de presentie van toppers als Marin Cilic, Pablo Carreno Busta, Milos Raonic en Miomir Kecmanovic bij op en we kunnen je garanderen dat het ook dit jaar weer spannend wordt wie er met de titel van het Rosmalen Libéma Open 2023 vandoor gaat. Het Libéma Open speelschema wordt overigens later bekend gemaakt.

Indrukwekkende deelnemerslijst vrouwentoernooi Libéma Open

Ook bij het damestoernooi op de Rosmalen Libéma Open staan er verschillende namen op de deelnemerslijst die een gooi kunnen doen naar de toernooiwinst. Zo bewees Alexandrova in 2022 al met de druk van de finale in Rosmalen om te kunnen gaan door Aryna Sabalenka te verslaan en is ook good old Azarenka het tennissen nog zeker niet verleerd. Daarnaast is Olympisch kampioene van 2020 Belinda Bencic (WTA-11) van de partij en zijn Veronika Kudermetova (WTA-12) en Liudmila Samsonova (WTA-16) andere speelsters uit de mondiale top twintig die meedoen aan de Rosmalen Libéma Open.

Ook Paula Badosa, voormalig nummer twee van de wereld, en voormalig Libéma Open-winnares Alison Riske-Amitraj zijn dit jaar aanwezig en met Karolina Muchova doet er een speelster mee aan het Rosmalen Libéma Open die twee keer tot de kwartfinales op Wimbledon reikte. Anders speelsters die als outsider voor de titel kunnen worden gezien zijn het Chinese talent Qinwen Zheng, Petra Martic en – niet te vergeten – de Belgische Elise Mertens. Met Bianca Andreescu verschijnt er bovendien een oud-winnares van de US Open op de line-up en daarnaast is er een wildcard toegekend aan Elina Svitolina, die terug is gekeerd op de WTA-tour nadat ze een kind heeft gekregen met haar vriend Gaël Monfils.

Prijzengeld Libéma Open

Net als bij vrijwel ieder toernooi gaat ook het prijzengeld bij de Libéma Open ieder jaar gestaag omhoog en dit jaar is het prijzengeld, het ATP-toernooi en het WTA-toernooi bij elkaar opgeteld, liefst €965.000 euro. Hierbij moet gezegd worden dat het prijzengeld bij het herentoernooi wat hoger ligt dan bij het damestoernooi. Ter vergelijking: tijdens de Rosmalen Libéma Open van 2022 werd er zo rond de €240.000 euro verdeeld bij het WTA-toernooi, terwijl de mannen zo rond de €650.000 euro mochten verdelen.

Libéma Open tickets

Tickets voor het Libéma Open, dat zoals gezegd wordt gespeeld vanaf 10 tot en met 18 juni, zijn via deze link te bestellen. Goed om te weten is dat tijdens de eerste twee dagen (10 en 11 juni) de kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Via het kwalificatietoernooi kunnen verschillende tennissers en tennissters nog proberen om op het nippertje toch nog een plek op de line-up te bemachtigen. Woensdag 14 juni staat vervolgens de Kidsday op het programma, waarna in het laatste weekend (zaterdag 17 juni en zondag 18 juni) de halve finales en de finales worden afgewerkt.

Sjeng Sports is aanwezig op het Libéma Open in Rosmalen

Sjeng Sports is aanwezig in Rosmalen tijdens de Libéma Open en dus heb je, naast het zien van fraai toptennis, ook nog eens de mogelijkheid om de hoge kwaliteit producten bij onze stand aan te schaffen. Uiteraard staan er specialisten in de stand van Sjeng Sports die jou precies uit kunnen leggen welke producten jij het beste kunt gebruiken. Koop daarom snel jouw Libéma Open tickets, geniet een hele dag lang van de mooiste tenniswedstrijden en als klap op de vuurpijl kan je ook nog eens bij onze stand terecht om zelf de leukste tenniskleding te scoren! Hou voor het Libéma Open speelschema de website in de gaten en we zien jou graag terug in Rosmalen!

Door Jeffrey Kool

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

Verslag ABN Amro Open Rotterdam 2023

Zoals ieder jaar kreeg toernooidirecteur Richard Krajicek het ook tijdens het ABN Amro Open Rotterdam 2023 weer voor elkaar om een fraaie line-up ...

Hoe vergaat het de Nederlanders op Roland Garros?

Roland Garros 2023 is inmiddels al meer dan een week onderweg en van de vele spelers die aan het begin van het toernooi op de deelnemerslijst stond...