Vind een stijlvolle sportlegging zonder zichtbare cellulitis!

Ben je dol op sporten? Maar kan jij je ook zo ongemakkelijk voelen in een strakke sportlegging omdat alle oneffenheden van je huid er zichtbaar in zijn? Wij snappen hoe je je voelt. Daarom hebben we de beste sportleggings uitgezocht waarin cellulitis niet zichtbaar is. Zo kan je lekker sporten, zonder je zorgen te maken over hoe je eruit ziet. We vertellen je eerst wat cellulitis eigenlijk is, en waarom het helemaal niet gek is dat je er last van hebt. Daarna geven we je een aantal tips waarmee je de beste sportlegging zonder cellulitis kan vinden.

Broeken & Leggings

Tennisrokjes & shorts

Shirts, tops & polo's

Vesten

Cellulitis, wat is dat ook alweer?

Als we het over cellulitis hebben, bedoelen we daarmee de ‘sinaasappelhuid’. Een huid met allemaal bultjes en kuiltjes dus. Toch heet zo'n sinaasappelhuid eigenlijk anders. De juiste naam voor een sinaasappelhuid is ‘cellulite’. Het woord 'Cellulitis' is namelijk de officiële naam voor een vervelende huidaandoening waarbij het bindweefsel onder de huid ontsteekt. Cellulitis is dus eigenlijk een pijnlijke huidaandoening. Maar omdat het verschil tussen cellulitis en cellulite bij veel mensen onbekend is, gebruiken we hier verder de naam ‘cellulitis’ als we het eigenlijk over ‘cellulite’ hebben. Vaak wordt gedacht dat cellulitis een gevolg is van overgewicht. Dit kan een van de redenen zijn waarom je last hebt van cellulitis, maar het is zeker niet de enige oorzaak. Sterker nog: het is heel normaal dat vrouwen last hebben van cellulitis. Er wordt geschat dat zeker 80 tot 90 procent van alle vrouwen last heeft van cellulitis! Helemaal niets om je voor te schamen dus.

Wat is cellulitis en kan ik er iets tegen doen?

Kort samengevat wordt cellulitis veroorzaakt door onderhuids bindweefsel dat een andere vorm aanneemt. Als sommige vetcellen groter worden, duwen deze als het ware de huid naar boven en ontstaan de welbekende kuiltjes en putjes. Omdat het bindweefsel van mannen een andere structuur heeft, zie je cellulitis alleen bij vrouwen ontstaan. Naarmate je ouder wordt kan je meer cellulitis krijgen doordat je huid minder elastisch wordt en dunner is. Dit komt doordat je minder collageen aanmaakt. Of je wel of geen last krijgt van cellulitis hangt ook af van andere zaken zoals je huidskleur, genen en levensstijl. Er zijn geen crèmes, pillen of andere wondermiddelen die cellulitis doen verdwijnen. Wel helpt gezond eten, voldoende slapen en voldoende bewegen bij het minder zichtbaar maken van cellulitis. Gezond leven zorgt er namelijk voor dat je hormoonhuishouding in balans blijft en door gezonde voeding blijft je lijf voldoende collageen aanmaken.

Hoe vind ik een sportlegging zonder cellulitis?

Heb je last van cellulitis en wil je een sportlegging waarin de bultjes en kuiltjes in je huid niet of nauwelijks te zien zijn? Dan is het belangrijk dat je een legging met een donkere kleur uitkiest. In donkere kleding zie je namelijk veel minder goed wat de structuur van je huid is. Een lichte kleur benadrukt juist de structuur van je huid. Ook is de stof van de legging erg belangrijk. Kies een stevige stof die je heupen, benen en billen ondersteunen en die je huid stevig aandrukt. Dit helpt om het bewegen van het vet te beperken als je beweegt. Ook zorgt de stevige stof ervoor dat de huid er strak uit komt te zien. In ons assortiment kun je alle sportleggings bekijken en vergelijken, zodat je de juiste legging vindt die bij jouw lijf past! Bekijk hier alvast ons assortiment van sportleggings.

Zoek nu een flatteuze sportlegging uit!

In dit overzicht zie je onze sportleggings. Zoek daar naar de juiste kleur en stof en selecteer de juiste maat. Zo vind je precies de sportlegging die past bij jouw lijf én bij je huid! Met je nieuwe sportlegging kan je vol vertrouwen fanatiek sporten. Met deze sportleggings kan je de straat op zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of mensen je cellulitis kunnen zien of niet. Wacht dus niet langer en bestel nu een sportlegging dames waarin jij je fit, comfortabel en sexy voelt!
Door Shopify API

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

Het beste tennis trainingspak voor heren

Een tennistrainingspak heren moet heerlijk zitten, je bewegingsvrijheid niet in de weg zitten en gemaakt zijn van ademende stof. Ben jij op zoek na...

Voeg een zwarte sportlegging toe aan je garderobe

Waarom een zwarte sportlegging een absolute must-have is! In iedere sportieve garderobe mag een zwarte sportlegging natuurlijk niet ontbreken. Di...