5 tips voor het wassen van dames sportkleding

Misschien ben jij begonnen met trainen voor die mooie buikspierlijntjes of mooi afgetrainde benen en billen en sta je vier keer per week in de sportschool om dit voor elkaar te krijgen. Veel sporten is belangrijk voor de mens en is een stap in de richting van een gezonder leven. Goede sportkleding ondersteunt dit doel, maar door die intensieve trainingen ligt je wasmand wel een stuk sneller vol. Hoe krijg je jouw sportkleding nou op de beste manier schoon? Door middel van vijf tips kun jij dames sportkleding wassen aanzienlijk vergemakkelijken en die hardnekkige geurtjes effectief verwijderen. Goed gewassen sportkleding is uiteraard een pré om tijdens het sporten niet afgeleid te worden door vieze geurtjes. Om dit proces succesvol te laten verlopen, kun je de volgende tips opvolgen.

1. Gebruik niet te veel wasmiddel en vermijd wasverzachter

"Hoe meer, hoe beter" geldt niet voor het wassen van kleding. Integendeel, een wasmachine kan maar een beperkte hoeveelheid wasmiddel uit kleding spoelen en te veel wasmiddel zorgt er dus voor dat bacteriën en dode huidcellen achterblijven in je sportkleding. De zeep die achterblijft in je kleding vormt het perfecte voedingsmiddel voor schimmels en bacteriën. Het resultaat is dat je sportkleding na het wassen nog steeds niet fris ruikt. Ook is het beter om wasverzachter te mijden, aangezien sportkleding hiervan gaat stinken. Wasverzachter houdt namelijk vieze geurtjes vast in sportmateriaal en kan de elasticiteit ervan verminderen.

2. Was sportkleding binnenstebuiten en in beperkte hoeveelheden

Een tweede tip is kleding binnenstebuiten wassen. Zo bescherm je de kleur van je sportkleding. Ook zit het meeste vuil aan de binnenkant van je kleding, aangezien zweet en dode huidcellen zich hier het meeste ophopen. Sportkleding wordt overigens het schoonst gewassen als de trommel van de wasmachine niet te vol wordt gedaan, zoals ook bij normale kleding het geval is. Een hele volle wastrommel bemoeilijkt eveneens het uitspoelen van wasmiddel, wat dus zorgt voor het achterblijven van bacteriën en schimmels.

3. Was koud en met azijn en zuiveringszout

Kleding kan beschadigen of krimpen van wassen met heet water en tevens is koud wassen beter voor het milieu. Overigens is het handig om je sportkleding in zuiveringszout of azijn te wassen om hardnekkige, nare geuren effectief te bestrijden. Vul een emmer met deze middelen en voeg water toe. Je kunt je kleding hier het beste een uur in laten liggen en daarna alles goed uitspoelen. Was je kleding na afloop wel nog een keer in de wasmachine voor het beste resultaat.

4. Was gedragen sportkleding gelijk

Als vierde tip is het slim om sportkleding gelijk na het sporten te wassen, want hoe langer het ongewassen blijft liggen, hoe moeilijker zweetgeuren eruit te wassen zijn. Ook als je minder intensief hebt gesport en nauwelijks hebt gezweet, zoals bij het doen van rustige stretch- en yogaoefeningen, is het verstandig om je kleding gelijk te wassen. Sportkleding zit namelijk vaak vrij strak, wat betekent dat bacteriën en dode huidcellen sneller in de stof gaan zitten, ook bij minimale inspanning.

5. Laat sportkleding op natuurlijke wijze drogen

Als laatste willen we je meegeven dat sportkleding sneldrogend materiaal is en dus niet in de droger hoeft. Een droger leidt juist tot het snel slijten en lelijk worden van je sportkleren. Sportkleding op een natuurlijke manier laten drogen zorgen ervoor dat ze langer meegaan en hun fijne kwaliteiten behouden.
Zijn jouw sportkleren aan vervanging toe en zoek je nog een perfect setje? Kijk dan eens naar ons aanbod van tenniskleding dames of fitnesskleding dames en vind gemakkelijk de outfit die bij je past. Met deze set kun jij lekker intensief sporten, waarna je het met bovenstaande tips op de juiste manier verzorgt om er lang van te genieten.
Door Shopify API

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

De top 10 beste tennis outfits voor dames

Tennissen is enorm populair geworden onder vrouwen. Steeds meer dames kiezen voor deze gave balsport. Zowel sportieve meisjes, vrouwen van middelba...

De juiste sportkleding kiezen

Je hebt heel veel keuze uit toffe sportkleding. Er zijn gigantisch veel pasvormen, kleuren, modellen en materialen om uit te kiezen. Van verschille...