Wij geven je 5 x de beste sportoefeningen voor thuis;

Ben jij niet helemaal het type voor groepslessen en motivatie work-outs met personal trainers? Leg jij liever thuis de yoga mat uit om sportoefeningen voor thuis te doen? Sjeng Sports helpt jou om te blijven sporten en ook nog eens doelgerichte oefeningen uit te voeren. Als je na een lange dag werken geen zin meer hebt om naar de sportschool te gaan, kun je, je thuis altijd nog lekker terugtrekken om sportief te doen. De meeste sportoefeningen voor thuis zijn heel makkelijk uit te voeren. Herhaal je deze meerdere keren per week? Dan ben je helemaal goed op weg!

1. Squats

Dit is dé oefening waar je echt gespierde billen van krijgt en je ook nog eens je benen goed mee traint. Door je voeten uit elkaar te zetten en je arme vooruit te strekken pak je de beste pose. Als je beide benen 90 graden buigt, zal je merken dat je bijna de zithouding aanneemt. Zodra je deze voelt druk je de billen naar achteren en je borst naar voren, blijf even zitten en push je lichaam weer omhoog. Herhaal dit elke keer wat vaker, bijvoorbeeld de eerste poging 10 keer en de volgende keer 20 enzovoorts.

2. Planking

Planken doe je door naar de grond te gaan op een matje met je buik. Je ellebogen en je voeten houd je gestrekt zodat je rug als het ware een ‘plank’ wordt. De bedoeling is dat je minimaal eens probeert om het 20 seconden vol te houden en dit kun je steeds langer proberen. Wat bereik je hiermee? Een enorm rechte houding en een slank lichaam. Het is een van de sportoefeningen voor thuis waar je écht je hele lichaam goed mee traint.

3. Push ups

Deze is waarschijnlijk wel bekend. Je neemt hier zo ongeveer dezelfde houding aan als tijdens het planken. Dit is een van de sportoefeningen voor thuis waar je echt je hele lichaam voor gebruikt. Je gaat op je knieën zitten en buigt voorover zodat je handen de grond raken. Nu moet je met je rug 1 rechte lijn vormen. Lig je bijna op je buik? Dan ga je nu je lichaam omhoogduwen met je handen. Je kunt zelf bepalen hoeveel push-ups je doet. Zo maak je het elke keer opnieuw weer een uitdaging voor jezelf.

4. Triceps

Een eenvoudige maar zeer effectieve oefening voor de triceps. Pak de dumbells in een hand en steun met de andere hand en knie op het trainingsbankje. Deze oefening kun je ook eenvoudig op de rand van je bed uitoefenen. Strek de arm en trek de gewichten terug omhoog. Zo eenvoudig is de oefening!

5. Biceps Curl

Een makkelijk uit te voeren training onder de sportoefeningen voor thuis. Een oefening met gewichten óf bijvoorbeeld flesjes water. Ga rechtop staan en houdt deze twee flesjes goed vast in je handen en buig vervolgens je armen om de beurt richting je schouder. Steeds opnieuw. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je dit wil doen. De kunst is om steeds een stapje verder te gaan.

Vind de juiste sportoutfit voor je at home training!

Wie wil er nou niet sporten in een comfortabele outfit? Sjeng Sports heeft alles in huis voor een comfortabele at home training. Bekijk hier ons assortiment, van dames sportvesten tot heren trainingspakken of stel je vragen aan ons team in het contactformulier.
Door Shopify API

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

Het voordeel van buitensporten

5 redenen waarom je buiten trainen moet opnemen in je sportroutine Buiten sporten, is dat voor jou nog steeds een hele uitdaging? Pak jij liever...

Grandslam tennistoernooien

Grandslam tennistoernooien In onze rubriek alles over tennis laten we jong en oud, nieuw en ervaren kennis maken met tennis. Deze blog hebben we ...