5 redenen waarom je buiten trainen moet opnemen in je sportroutine

Buiten sporten, is dat voor jou nog steeds een hele uitdaging? Pak jij liever een korte binnen work-out? Wij overtuigen je graag van het belang van buiten trainen. Het is namelijk heel erg leuk én gezond! Een frisse neus, een andere omgeving en misschien juist net zo leuk om een work-out samen te doen. Allemaal redenen om je toch eens te wagen aan de buitensport. Wat het ook is dat je tegenhoudt, het is allemaal mindset én die kun je uiteraard veranderen. Wij geven je 5 redenen waarom je buiten trainen moet opnemen in je sportroutine!

1. Buiten sporten maakt je hoofd leeg

Het is een gegeven dat buiten sporten een mediterende werking heeft. Doordat je buiten, op straat of in de natuur in beweging komt ervaren je hersenen de omgeving als iets positiefs. Hierdoor kom je tot rust en komt er dopamine (gelukshormoon) vrij in je lichaam. Je longen vinden het erg fijn als je in het bos of een park oefeningen gaat doen. Niet alleen, omdat je ze natuurlijkerwijs traint, maar ook omdat planten en bomen schone lucht verspreiden. Niet voor niets hebben omwonenden van bossen veelal minder depressieklachten en longklachten.

Daarnaast zorgt enkel het aanwezig zijn in een ‘groene’ omgeving er al voor dat er dopamine vrijkomt in onze hersenen. Buiten sporten is dus echt een pré als je gezonde longen wilt behouden en je humeur een boost wil geven.

2. Buiten trainen kan ook samen

Het is natuurlijk heel effectief om zelf een heel eind te gaan hardlopen, maar om dit met een maatje te doen is wel een stuk leuker. Je kunt elkaar goed motiveren door elkaar aan te moedigen en te ondersteunen. Is de een fanatieker dan de ander? Dan is een krachttraining ook erg leuk om te doen. Je doet beide dezelfde oefeningen, maar dan met een lichter of zwaarder gewicht dan de ander. Of je past natuurlijk het tempo aan. Het is hoe dan ook gezellig om buiten trainen samen te doen!

3. Buiten sporten; de buitenlucht is gezond

Buiten trainen is misschien wel dé oplossing om zowel mentaal als fysiek alles op een rijtje te krijgen. Laten we vooropstellen dat een sportschool niet de meest hygiënische plek op aarde is. Ziektekiemen en bacteriën vliegen je om de haverklap om de oren, dus af en toe die apparaten schoonmaken is echt niet genoeg. In een zaal waar iedereen volop naar adem hapt en zweet staat gezondheid niet voorop. Ga daarom buiten trainen. Je wordt er niet alleen fitter van dankzij de schone buitenlucht maar je mentale gezondheid krijgt ook nog eens een enorme boost.

4. Verbeterde slaapcyclus door buiten trainen

The key to happiness is toch wel een fijne nachtrust. Buiten sporten speelt hier een grote rol in. Word je ’s nachts vaak wakker en lig je veel te draaien? Dit kan komen door te weinig beweging en frisse lucht overdag. Pak je dit goed aan en zie je genoeg daglicht tijdens het buiten sporten? Dan maakt je lichaam meer melatonine (slaaphormoon) aan en zal je gaan merken dat je slaapritme weer beter wordt.

5. Gezonde opname van Vitamine D dankzij buiten sporten

Een van de belangrijkste vitamines voor ons lichaam is Vitamine D. Laten wij hier nou extra veel van opnemen tijdens het buiten trainen. Door UV-licht wordt de vitamine namelijk aangemaakt in onze huid. We hebben deze hard nodig, want het versterkt ons immuunsysteem. Buiten trainen is dus erg aantrekkelijk voor je algemene gezondheid. Wil je toch liever binnen sporten? Zorg dan dat je genoeg ventileert en frisse lucht binnenkrijgt.

Op zoek naar een buitensport outfit? Bekijk ons assortiment!

Buitensporten in welke weersomstandigheden dan ook vraagt om kwalitatieve en comfortabele sportkleding. Ons assortiment is ontzettend uitgebreid en biedt voor iedere sporter een outfit. Van sportvesten voor dames tot heren trainingspakken. Wij hebben het!
Door Shopify API

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

De beste sport outfit voor dames

Nooit meer kledingstress want wij hebben de ideale sport outfit voor dames! Sportieve dames opgelet, want alleen hier vind je de meest comfortabe...

De beste sportoefeningen voor thuis

Wij geven je 5 x de beste sportoefeningen voor thuis; Ben jij niet helemaal het type voor groepslessen en motivatie work-outs met personal trai...