Tennisschoenen kopen tips: hoe kies ik de juiste tennisschoenen?

Wie graag aan tennis doet en daarbij ook wedstrijden speelt, wil uiteraard op z’n tijd een potje winnen. Een belangrijke vereiste daarvoor is dat je de juiste tennisschoenen draagt. Juiste tennisschoenen kiezen is voor iedereen anders. Het hangt namelijk van een aantal zaken af. Benieuwd op welke elementen je moet letten bij het kopen van nieuwe tennisschoenen? Hieronder geven we je dé tips voor het kiezen van de juiste tennisschoenen.

Verschillende ondergronden

Allereerst zijn er in Nederland tennisbanen met verschillende ondergronden. Dit zijn gravel, kunstgras, hardcourt en smashcourt. We raden je aan om bij het kiezen van de tennisschoenen te bedenken op welke ondergrond je het liefst en het meest speelt. Zo zijn hardcourt en kunstgras bijvoorbeeld een stuk stroever dan gravel. En ondanks dat het goed is om veel grip te hebben op de tennisbaan zodat je niet uitglijdt, moet de schoenen natuurlijk niet te stroef zijn.

Broeken & Leggings

Tennisrokjes & shorts

Shirts, tops & polo's

Vesten

Stroeve schoenen leiden blessures in

Wanneer de schoenen stroef zijn en je ook nog eens op een stroeve ondergrond als hardcourt of kunstgras speelt, is het lastiger om goed te draaien en te bewegen. Als je moeilijker kunt draaien, is de kans groter dat je een keertje een blessure oploopt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je knie een andere beweging maakt dan je voet, die in de stroeve schoen zit. De kans is erg aannemelijk dat dat niet helemaal goed afloopt. Goed oppassen dus!

Kans op slijtage

Bovendien komt het vaak voor dat, wanneer mensen veel met hun schoenen over de baan ‘slepen’, de schoenen slijten. Hoe snel de schoenen slijten, hangt af van de mate waarin je tennist. Tennis je één keer in de week? Dan kunnen je schoenen waarschijnlijk wel een paar jaar mee. Wanneer je weinig rent en veelal op dezelfde plek blijft staan, slijten de schoenen ook minder snel en kunnen ze eveneens langer mee. Echter, tennis je drie keer in de week en je loopt of sleept heel veel over de baan, dan is de kans groot dat je misschien wel twee paar schoenen in een jaar verslijt. Want veel wrijving met de ondergrond – vooral met kunstgras of hardcourt – zorgt voor meer slijtage. Een handige tip om mee te geven is om je oude tennisschoenen mee te nemen wanneer je nieuwe schoenen gaat kopen in de winkel. Het personeel van de tennis- of sportwinkel hebben vaak dusdanig veel verstand van tennisschoenen dat zij kunnen zien hoeveel jouw schoenen slijten of hebben gesleten. Dat maakt het makkelijker om de juiste tennisschoenen te kiezen.

Comfort

Wat uiteraard ook erg belangrijk is, is dat de schoen lekker zit. Je hebt er namelijk weinig aan als de schoen goed is voor de ondergrond en je weinig slijtage hebt, maar ze niet fijn zitten en je niet kunt wachten om ze weer uit te doen. Daarom is het belangrijk dat je jouw nieuwe tennisschoenen past en er mee loopt voordat je de baan op gaat. Je kunt bij een tennisschoen vaak al merken of hij lekker zit wanneer je de veters nog niet hebt gestrikt. Hierbij is het vooral van belang dat de breedte van de voet goed aansluit bij de schoen. Zit het goed, maar zet de schoen uit wanneer je de veters aantrekt? Dan is de schoen te strak. Trek je de veters aan en zit de schoen nog los? Dan is hij te wijd.

Verdere tips om juiste tennisschoenen te kiezen

Andere belangrijke dingen om rekening mee te houden bij de keuze voor nieuwe tennisschoenen zijn onder andere de teenruimte en de aansluiting bij de hielkap. Daarnaast is de keuze voor het gewicht van de schoen belangrijk. Je hebt zwaardere, maar ook lichtere tennisschoenen. Daarbij hangt het van jezelf af wat je het lekkerste vind spelen. Uiteindelijk gaat het erom dat jouw schoenen zo lekker zitten, dat je al jouw tegenstanders van de baan af slaat!

Benieuwd naar ons volledige assortiment? Bekijk het hier!

Natuurlijk hebben wij nog veel meer mooie sport outfits voor dames. Bekijk hier ons volledige assortiment of stel alle vragen die je hebt aan ons team! Je bereikt ons eenvoudig op 0316-582104 of vul ons contactformulier in en wij nemen spoedig contact met jou op.
Door Shopify API

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

Wimbledon finale 2021

Djokovic vs Berretini VERSLAG WIMBLEDON FINALE 2021 Een sierlijke strijd met zege voor Novak Djokovic Afgelopen zondag was de zege voor de Serv...

De beste tennisrokjes van 2023

De beste tennisrokjes van 2023 Op het gebied van tenniskleding dames is het aanbod erg divers. Tennisrokjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij ...