Djokovic vs Berretini

VERSLAG WIMBLEDON FINALE 2021

Een sierlijke strijd met zege voor Novak Djokovic

Afgelopen zondag was de zege voor de Serviër Novak Djokovic. Voor de zesde keer op rij won hij de Wimbledon finale. Een fraaie strijd tegen de sterke Matteo Berretini, maar het mocht uiteindelijk niet baten voor de Italiaan. Djokovic wist hem met een prachtige eindstand te verslaan. Naast Federer en Nadal, heeft Djokovic zijn naam ook meer dan waargemaakt de afgelopen jaren. Zo pakte hij ook in 2011, 2014, 2015, 2018 en 2019 de overwinning. Het brengt de Serviër momenteel op 20 Grand Slam-titels. Een mooie zege voor een sterke speler met een goed gevoel voor balans en scherpte.

Broeken & Shorts

Polo's & T-shirts

Shirts, tops & polo's

Vesten

Een stroef begin voor de Serviër

Berretini maakte zijn debuut in deze Grand Slam-finale, met enorme klasse. De weg naar de winst was waar hij op doelde, wat direct terug te zien was in het spel. Waar Djokovic liet liggen, lag het voor de Italiaan voor het oprapen. Berretini leek er helemaal klaar voor en pakte mooie punten wat resulteerde in 5-2. Djokovic begon wat stroef en kreeg de opening niet helemaal in de vingers. Hij oogde wat nerveus, wat zich ook uitte in zijn spel. Er werd door de Serviër een dubbele fout gemaakt, wat absoluut meer spanning gaf aan het spel.

Direct herpakt na foutenregen

De korte foutenregen van Djokovic zorgde voor wat opschudding in het spel, maar toch wist de Serviër de eerste game binnen te slepen. Een mooi moment tijdens de wedstrijd, waardoor er ook direct weer opgebouwd werd door de Italiaan. Over en weer was er ruimte voor sensatie en charme. Djokovic wist aan het begin van de derde set Berretini te overtuigen en verzilverde de breakpoints. Na een voorsprong van Berretini in de vierde set van 2-3, lukte het Djokovic alsnog om een break te voorkomen. Toch kwam deze er wel in de zevende game, maar dit keer in het voordeel van de Serviër. Dit leidde uiteindelijk tot het derde matchpoint van Djokovic. Het lukte hem om uiteindelijk twee setpoints te creëren en de vloer aan te vegen met Berretini, waardoor de prachtige eindstand van 6-4 tot stand kwam.

Prachtige slotfase

Nadat Berretini een flitsende start maakte in de vierde set, kwam Djokovic goed terug. Het leek even moeilijk spel voor de Serviër, maar uiteindelijk bleek de Italiaan geen last voor hem. Alsnog werd het een prachtige rally tussen de heren, waar Djokovic op een bepaald moment het voortouw nam. De Italiaan moest alle hoeken van de baan benutten om de ballen van Djokovic op te vangen en dat deed hij goed. Uiteindelijk bleek de Serviër hem toch te slim af en sloot hij de prachtige wedstrijd af met een derde matchpoint en wederom een verdiende zesde Grand Slam-titel.

Benieuwd naar ons volledige assortiment? Bekijk het hier!

Natuurlijk hebben wij nog veel meer mooie sport outfits voor dames. Bekijk hier ons volledige assortiment of stel alle vragen die je hebt aan ons team! Je bereikt ons eenvoudig op 0316-582104 of vul ons contactformulier in en wij nemen spoedig contact met jou op.
Door Shopify API

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

Finale Roland Garros Mannen 2021

Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipas Tijdens de finale van het Roland Garros mannen-toernooi van 2021, waarin Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipa...

De juiste tennisschoenen kiezen: 5 tips

Tennisschoenen kopen tips: hoe kies ik de juiste tennisschoenen? Wie graag aan tennis doet en daarbij ook wedstrijden speelt, wil uiteraard op z...