Een poloshirt wordt ook wel een tennisshirt of golfshirt genoemd. Een poloshirt heeft altijd een bepaald model, en mag pas een poloshirt genoemd worden als het een kraag heeft, met een halsuitsnijding met twee of drie knopen. Soms heeft een poloshirt ook een zak. We zien mannen- en vrouwenpolo's met lange en met korte mouwen, hoewel korte mouwen het meest voorkomen. De shirts zijn namelijk heel erg geschikt om in te sporten, en korte mouwen zitten dan minder in de weg en zullen niet zo snel te warm aanvoelen. Poloshirts werden oorspronkelijk gebruikt door polospelers in India in 1859 en in Groot-Brittannië tijdens de jaren ’20 van de vorige eeuw. Tegenwoordig zien we zowel mannen- als vrouwenpolo's in allerlei situaties, zowel in de sport als in het dagelijks leven. Poloshirts worden gewoonlijk gemaakt van gebreide katoen in een piqué- of interlockbreisel. Een polo is daarom vaak niet zo rekbaar, maar wel erg stevig en degelijk. In ons assortiment vind je zeker een poloshirt dames dat bij je past!

Shirts, tops & polo's

Broeken & Leggings

Tennisrokjes & shorts

Vesten

Een poloshirt kopen, waar moet ik op letten?

Welk poloshirt het meest geschikt voor jouw situatie is, hangt van je omstandigheden af. Het kan zijn dat je het shirt professioneel gaat dragen, waardoor het extra heet gewassen moet kunnen worden. Ook de blootstelling aan UV kan een afweging opleveren. Als je echt veel buiten bent, wil je natuurlijk niet dat je poloshirt snel vaal wordt! Daarnaast maakt het uit waar en in welk seizoen je de polo het meeste gaat dragen. Een shirt met lange mouwen zal je armen beschermen en je lekker warm houden in de winter, maar zal in de zomer snel te warm zijn. Kies dan liever voor een poloshirt met korte mouwen of zonder mouwen. Poloshirts worden vaak gebruikt in de tennissport. Ben je op zoek naar kleding die hier speciaal voor geschikt is? Kijk dan hier voor onze tenniskleding dames!

Welke maat poloshirt vrouwen is geschikt voor mij?

Polo's zijn in de meest veelvoorkomende maten goed te krijgen. Bij ons vind je polo's in de maten XS tot 3XL. Bij een polo is het wel belangrijk dat je de juiste maat kiest, omdat er in de stof van een polo nu eenmaal redelijk weinig rek zit. Poloshirts hebben daarentegen geen heel aansluitend, strak model, waardoor je daarin wel enige speling hebt. Om erachter te komen welke maat poloshirt vrouwen je nodig hebt, zijn er vier maten die je op moet nemen, drie daarvan zijn relevant voor het bepalen van jouw maat als het om een poloshirt gaat.
  1. Borstomvang: De borstomvang meet je door een meetlint om je borst heen te slaan en het zachtjes, zonder druk aan te laten sluiten. Houd het meetlint op 1 centimeter onder de oksel.
  2. Tailleomvang: Je taille meet je waar je middel het smalst is. Doe dit ook zonder je adem in te houden en je buik in te trekken.
  3. Heupomvang: Je heupomvang meet je op het breedste punt van je heupen. Je hebt deze maat niet nodig, tenzij je een polojurk wilt kopen.
  4. Binnen beenlengte: De binnen beenlengte heb je nodig bij het kopen van broeken. Voor een polo heb je deze maat dus niet nodig. Je meet deze lengte van je kruis tot aan de grond.
Wanneer je deze maten op een rijtje hebt, kijk je eenvoudig in onze maattabel. Zo bepaal je welke maat voor jou het meest geschikt is. Hoewel de meeste producten die we hebben trouw zijn aan hun maat, kan het zijn dat bepaalde modellen wat ruimer of wat strakker uitvallen. We vermelden dit dan bij het product, zodat je een maat groter of kleiner kunt bestellen.

Toch de verkeerde maat?

Heb je ondanks al dat meten toch de verkeerde maat besteld, of vind je het poloshirt niet mooi zitten? Geen zorgen! We maken het je graag zo makkelijk mogelijk om artikelen aan ons te retourneren als ze niet bevallen. Zo winkel je zonder zorgen en pas je artikelen eenvoudig thuis. Wanneer je niet tevreden bent over de maat die je hebt besteld, stop je de artikelen simpelweg in een retourpakket en plak je het bijgeleverde label over jouw eigen adres heen. Nu hoe je het pakketje alleen nog maar af te leveren bij een DHL Parcel Shop. Wij handelen het retourproces dan zo snel mogelijk af. Let er wel op dat je een artikel dat niet de juiste maat heeft wel binnen 14 dagen aan ons retourneert! Kijk op onze website voor alle retourvoorwaarden.
Door Shopify API

Vind vergelijkbare artikelen

Blog

Alle blogs bekijken

Wat draag je onder een sportlegging?

Jij wilt lekker onbezorgd een rondje hardlopen of een uurtje knallen in de sportschool. Dan wil je natuurlijk niet na hoeven denken over ondergoed ...

Welke sportlegging zakt niet af?

Wij hebben perfecte sportleggings die niet afzakken! De meeste vrouwen herkennen het wel; een afzakkende sportlegging tijdens het hardlopen of tij...